Close

Over Jeugdtheater aan het Kanaal

Jeugdtheater aan het Kanaal werd geopend in oktober 2019  op de culturele broedplaats Kanaal30, aan de Kanaalweg 30 in Utrecht. Wij organiseren 1 zondag in de maand een jeugdtheatervoorstelling voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Vanaf september 2021 gaan we ook 1 keer per maand voorstellingen programmeren voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Deze vinden ook plaats op zondag, maar dan in plaats van 11.00 om 15.30.


Na de voorstelling kan je bij Café Keet iets lekkers drinken en eten.   Bij de voorstellingen voor de jongsten om 11.00 is er naderhand onder leiding van een van onze docenten een knutselactiviteit die te maken heeft met de voorstelling.


Jeugdtheater aan het Kanaal is een initiatief van Annemieke Leeuwangh van de culturele broedplaats Kanaal30 en Annemieke Zwierenga van STT-produkties, impresariaat voor jeugdtheater.

Drakentemmer

Onze missie

We vinden het belangrijk om in maatschappelijk en cultureel opzicht een bijdrage te leveren en actief bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van de Merwedekanaalzone en iets te betekenen voor bewoners van Utrecht.

 

Omdat wij willen dat ieder kind van jeugdtheater kan genieten zijn we laagdrempelig in onze vormgeving en aankleding.  Ons publiek zit in een huiselijke sfeer op banken, poefjes, kussens of in tentjes.  Wel wordt door middel van licht en geluid de theatrale ervaring volledig gevormd en worden er alleen professionele theatergroepen geprogrammeerd.  

 

Doordat wij subsidie krijgen van verschillende fondsen en de gemeente Utrecht kunnen we de ticketprijs laag houden. Reguliere tickets kosten € 7,50. Kinderen van scholen in de buurt kunnen een kaartje kopen voor € 2,50. Per voorstelling zijn er vrijkaarten voor kinderen en ouders die geen extra budget hebben. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, of je weet iemand/een gezin of een doelgroep die je hiervoor aan ons kunt koppelen, stellen we het op prijs als je contact met ons opneemt.