Close

Over Jeugdtheater aan het Kanaal

Jeugdtheater aan het Kanaal werd geopend in oktober 2019  op de culturele broedplaats Kanaal30, aan de Kanaalweg 30 in Utrecht. Wij organiseren 1 zondag in de maand een jeugdtheatervoorstelling voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Vanaf januari 2021 gaan we ook 1 keer per maand voorstellingen programmeren voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Deze gaan op zaterdag avonden plaatsvinden.

 

Op de zondagen is ons Café Keet open vanaf 10 uur. Voor de ouders een heerlijke kop koffie en een krant, voor de kinderen liggen er boekjes en knutselspullen, op het terras staan stepjes en ligt stoepkrijt. Om 11 uur begint de voorstelling. Na de voorstelling is er onder leiding van een van onze docenten een knutselactiviteit die te maken heeft met de voorstelling.

 

Voor de voorstellingen op zaterdag kan er ook worden gegeten. We organiseren op die dagen ‘Het lievelingseten van…’. waar 1 van de jonge bezoekers van de voorstelling bepaalt wat er op het menu staat die avond en zelf meehelpt met het bereiden ervan.

 

Jeugdtheater aan het Kanaal is een initiatief van Annemieke Leeuwangh van de culturele broedplaats Kanaal30 en Annemieke Zwierenga van STT-produkties, impresariaat voor jeugdtheater.

Drakentemmer

Onze missie

We vinden het belangrijk om in maatschappelijk en cultureel opzicht een bijdrage te leveren en actief bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van de Merwedekanaalzone en iets te betekenen voor bewoners van Utrecht.

Omdat wij willen dat ieder kind van jeugdtheater kan genieten zijn we laagdrempelig in onze vormgeving en aankleding.  Ons publiek zit in een huiselijke sfeer op banken, poefjes, kussens of in tentjes. Dit alles naar de richtlijnen van het RIVM waarbij er 1.5 meter afstand is tussen volwassenen. Wel wordt door middel van licht en geluid de theatrale ervaring volledig gevormd en worden er alleen professionele theatergroepen geprogrammeerd.  

Doordat wij subsidie krijgen van verschillende fondsen en de gemeente Utrecht kunnen we de ticketprijs laag houden. Reguliere tickets kosten € 7,50. Kinderen van scholen in de buurt kunnen een kaartje kopen voor € 2,50. Per voorstelling zijn er vrijkaarten voor kinderen en ouders die geen extra budget hebben. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, of je weet iemand/een gezin of een doelgroep die je hiervoor aan ons kunt koppelen, stellen we het op prijs als je contact met ons opneemt.